evangeliseren met stijl
missionaire zaken   issue#007

De mooiste stijl is de stijl van ons hart
naar Denis Diderot 1760

---

Persoonlijk natuurlijk!

In Apeldoorn bezoekt een jonge man een kerk. Een vrouw loopt op hem af en zegt... "Hé, ik ken je niet... en heel leuk dat je er bent! Kan ik je ergens mee helpen, zeg je het dan?" En de man vertelt dat hij nu op bezoek komt om iets te zien van deze kerk. Zij: "Dan ben ik benieuwd wat je achteraf van onze kerkdienst vond! Vind je het trouwens leuk om later koffie te komen drinken en me iets te vertellen van je bevindingen?"

Wat kun je met evangelisatiestijlen?

Persoonlijk: Elke christen heeft een natuurlijke van doen. Een manier die je kunt versterken en inzetten in Gods werk. De vrouw uit het voorbeeld is vanzelfsprekend dienend en uitnodigend richtig andere mensen. Zij heeft twee kenmerkende van zes 'evangelisatiestijlen'. Weet jij de jouwe? Doe anders de TEST!

Als kring: Het kan heel leuk zijn om samen een avond te besteden aan de stijlen van de leden en dan ook ontdekken of je ze van elkaar herkent en of en hoe je elkaar aanvult.

Onderwijs en preek: Elke stijl heeft eigen sterke kanten (en zwakke). En je herkent ook vast Bijbelse figuren die een bepaalde stijl van 'evangeliseren' en 'contact leggen' hebben. Misschien leuk om eens een preekserie over te houden a.d.h.v. zes Bijbelse Personen?

---
Voorbeeld van de Uitnodigende Stijl
Een voorbeeld van de Confronterende Stijl
Een voorbeeld van de Dienende Stijl
Een voorbeeld van de Intellectuele Stijl
Voorbeeld van de Getuigende Stijl
Persoonlijke Stijl in de praktijk

Waargebeurd!

De man die zondags de kerkdienst meemaakte en koffie dronk ... belt maandag de predikant en zegt "Ik wil graag lid worden". Wanneer de predikant de reden vraagt zegt de man: "Ik heb, toen ik tot geloof kwam, God beloofd dat ik lid zou worden in de kerk waar mensen me een echt gevoel van welkom zouden geven. En dat is hier!"

---

Lees- en kijkvoer

Film: The Case for Christ

Film: The Case for Christ

Film over Lee Strobel ... met een scala aan aanwijzingen dat Jezus werkelijke leefde en God is. Meer lezen.

• Een YoutubeFilm van een kerk in Groningen: Leden over 'hun stijl van evangeliseren'

• De intellectuele stijl van John Piper: Het evangelie in 6 minuten