Nieuwsbrief Missionair Steunpunt NGK

Het missionair steunpunt van de NGK start per vandaag met Missionaire Zaken. Je ontvang hierbij issue #001, omdat je in je gemeente  een functie hebt.

Missionaire zaken biedt ideeën en tips om gemeentebreed, in de kringen, de kerkenraad en als predikant concreet de liefde van God te laten zien en horen aan medemensen.

Elke dag pluizen we internet uit op zoek naar materiaal waar jij wat aan hebt! We zetten het op de site en de highlights in deze nieuwsbrief.

Wil je missionaire zaken niet meer ontvangen? Klik dan Opzeggen / afmelden! en we zullen je deze nieuwsbrief dan niet weer toesturen. We hopen natuurlijk dat je wél over zendingkerkplantingevangelisatiediscipelschap en best practices van kerk en christen geïnformeerd wilt blijven worden.

Met hartelijke groet, in Christus verbonden,

Peter Wierenga
Missionair consulent NGK 
(via het Nederlands Geref. Toerustingswerk)

Missionaire zaken 
Missionair Steunpunt  issue #001

geloven is persoonlijk, maar niet privé

---

Nieuws voor kringen in de kerk

'Een kerk is net zo missionair als haar leden' schreef iemand. En dat klopt. Juist als kring kun je hierin verschil maken! Een kring is een groep mensen die elkaar bemoedigen en stimuleren. En daarin kun je elkaar ook helpen om getuigend te leven. Wees een kring met karakter!

Om je te helpen uit te zoeken 'wat voor karakter' je kring zou kunnen opbouwen ook 30 ideeën voor kringen met een eigen kansrijk karakter

Kringen met karakter

Kringen met karakter

Als kringen in een gemeente geef je vorm aan wat de kerk feitelijk is: een gezonden gemeenschap. Elke kring kan kiezen wat haar specifieke karakter is. Ingrediënten zijn samen optrekken, gebed en Bijbel, delen en dienen: Integral mission. Meer lezen.

30 Kansrijke modellen voor kerk en kring

30 karakters van kring en kerk

Met 30 kansrijke modellen kun je als kring of als kerk veel meer je eigenheid tot leven laten komen. Laat je inspireren en kies je karakter!  Meer lezen.

---

Nieuws over pionieren met kerk-zijn

Op hoop van zegen is het nieuwste rapport van de PKN over acht jaar pionieren. Een prachtige brochure en rapport is het geworden. Een aanrader voor iedereen die erover wil lezen of op dit terrein zelf wat wil beginnen... 

(toekomstige) kerkplanters opgelet!

Lessen van pioniers

De PKN evalueerde haar Pioniersplekken. Een aantal zeer zinvolle materialen zijn te downloaden van de PKN site (zie dit bericht). Martijn Vellekoop: "Deze pioniersbeweging zal de ontkerkelijking voorlopig niet keren, maar pionieren is nu wel meer dan ‘een leuke hobby voor erbij’. We verwachten dat binnenkort 10% van de geloofsgemeenschappen binnen de Protestantse Kerk een pioniersplek is.    Meer lezen.

---

Mijn kerk gaat open! - dag

In september 2017 organiseren heel veel kerken een kerkproeverij. Ook in de NGK hoop ik dat heel veel kerken gaan meedoen!
Over wat het is... en hoe het werkt... lees je hieronder meer:

Kerkproeverij (back to church sunday)

Kerkproeverij

De Anglicaanse kerk organiseert 1 keer per jaar 'Back to Church Sunday'. Dé dag dat kerkmensen hun vrienden en buren uit kunnen nodigen om mee naar de kerk te gaan.
In Nederland start dit jaar hetzelfde met de naam 'Kerkproeverij'. Denk er nu alvast eens over na over jouw kerk ook me gaat doen! Wat mij betreft: Graag! Meer lezen.

Lees- en kijkvoer

Leuke, interessante of waardevolle brein-calorieën

http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/5-lessen-voor-de-kerk-uit-het-koninkrijk-van-god/

Kerk is saai - tenzij relevant (boek)

De Nigeriaanse predikant Moses Alagbe zegt in zijn boek dat christenen op zondag wel naar de kerk gaan, maar niet leven vanuit het Koninkrijk van God. Meer lezen.

Handelingen in 3 minuten

Handelingen in 3 minuten

Wanneer je iemand Handelingen wilt uitleggen - of zelf even wilt worden bijgepraat - Zelf zien...